07. dec. 2023

Har du holdt alle dine feriefridage?

Når du ikke at holde de 5 feriefridage, du fik tildelt i perioden 1. september 2022 til 31. august 2023 inden 31. december 2023, så er det nu, du skal anmode din arbejdsgiver om at få feriefridage udbetalt. Du skal anmode herom inden 20. januar 2024, ellers mister du pengene.

Billede til nyheden Har du holdt alle dine feriefridage?
Når du ikke afholde dine feriefridage, skal du anmode din arbejdsgiver om at få dem udbetalt.

Husk at få dine feriefridage
Den 31. december 2023 udløber ferieafholdelsesåret 2022/23. Hvis du har feriefridage tilbage fra denne periode, skal de afholdes inden 31. december 2023. Når du ikke at afholde dem, kan du få feriefridagene udbetalt i stedet. Ikke afholdte feriefridage kan ikke overføres til næste ferieafholdelsesår.

Har du været ansat siden den 1. december 2021 i din nuværende stilling, og er du ansat efter overenskomsten med Urmagernes Arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv Arbejdsgiver eller Synoptik A/S, eller er ansat som chefoptiker i F.A. Thiele A/S eller Profil Optik har du ret til 5 feriefridage i ferieafholdelsesåret 2022/23.

Har du ikke fået holdt dine feriefridage inden den 31. december 2023, kan du få udbetalt en kompensation fra din arbejdsgiver, som svarer til din løn pr. feriedag. Du skal skriftlig rejse kravet om kompensation over for din arbejdsgiver senest 20. januar 2024.

Tidligere arbejdsgiver
Hvis du i perioden 1. september 2022 til 31. december 2023 er fratrådt din stilling hos en tidligere arbejdsgiver, og du ikke nåede at afholde dine feriefridage, eller ikke fik dem udbetalt ved din fratræden, kan du også rejse krav om kompensation herfor. 

Her skal du ligeledes skriftligt gøre krav over for arbejdsgiveren indenfor perioden 1. januar 2024 til 31. maj 2024. Det er dog en betingelse, at du var ansat mere end 9 måneder hos din tidligere arbejdsgiver, og at du ikke har kunnet holde feriefridagene hos en ny arbejdsgiver.

Din tidligere arbejdsgiver skal gerne have oplyst, hvor mange feriefridage du havde til gode ved din fratræden. Ofte fremgår det af den sidste lønseddel.

Relaterede nyheder