Råd & støtte:

Optikernålene

Optikernålene administreres af Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne.

De er alle nummererede, og autoriserede optikere/kontaktlinseoptikere/optometrister kan få tilsendt optiker-kontaktlinse- eller optometristnålen ved at indsende deres autorisations ID fra Styrelsen til Patientsikkerhed til Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne. Medlemmer af Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne får kvit og frit tilsendt optiker-/kontaktlinsenålen, medens ikke medlemmer må betale 320 kr.

Er du autoriseret kontaktelinseoptiker, kan du selv vælge, om du vil have kontaktlinsenålen eller optometristnålen.

Kontaktlinseoptikere, der allerede har en kontaktlinsenål, kan gratis få ombyttet denne til en optometristnål, hvis de ønsker dette, idet Sundhedsstyrelsen har givet tilladelse til at kontaktlinseoptikere også må kalde sig optometrister.

Formålet med nålene er, at forbrugerne klart kan se, at de i optikforretningerne bliver betjent af en autoriseret optiker, kontaktlinseoptiker eller optometrist.

Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne har med nålene fulgt op på Folketingets beslutning om, at optikere, som arbejder med briller og kontaktlinser, skal have en autorisation, som udstedes af Sundhedsstyrelsen.