24. jun. 2024

Tjek din Fritvalgs Lønkonto

Har du en saldo stående på din Fritvalgs Lønkonto, så er det tid til at få den udbetalt. Din arbejdsgiver skal udbetale saldoen senest med juni-lønnen.

Faglig
Billede til nyheden Tjek din Fritvalgs Lønkonto
Hold øje med din lønseddel, hvis du skal have udbetalt penge fra din Fritvalgs Lønkonto. Foto: Shutterstock

Det er en af de ændringer, som er kommet med ved sidste overenskomstfornyelse. Så tjek din lønseddel og se, om du har fået udbetalingen.

Er du ansat under en af de overenskomster som Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne har indgået, så har du en Fritvalgs Lønkonto.

Hvis du har valgt at bruge din Fritvalgs Lønkonto eller dele heraf som ekstra løn, så skal din arbejdsgiver udbetale den saldo, du har stående på Fritvalgs Lønkontoen senest med din juni-løn. Det er en af de ændringer, der kom ved overenskomstfornyelsen sidste år.

Mange arbejdsgivere vælger dog at udbetale saldoen allerede med maj-lønnen. På de fleste lønsedler kan du se din saldo nederst på lønsedlen, og måske har du mere til gode, end du selv er klar over.

Har du valgt at bruge Fritvalgs Lønkontoen til pension eller seniorfridage, må din arbejdsgiver ikke udbetale saldoen og derved ændre dit valg.

Hvornår kan du få udbetalt din Fritvalgs Lønkonto?

Du har mulighed for at få udbetalt beløb fra din Fritvalgs Lønkonto, når du holder fri, fx ved ferie, feriefridage, børneomsorgsdage, overenskomstmæssige fridage og børns 2. hele sygedag, men dog maks. 2 gange pr. ferieafholdelsesår.

Relaterede nyheder