20. okt. 2023

Hvad sker der i den europæiske optikerverden?

Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne har været til ECOO's efterårsmøde, hvor vi sammen med repræsentanter fra mange andre optikerorganisationer, har drøftet de udfordringer og tendenser, der i øjeblikket er indenfor optometriens verden. Og så blev Dorthe Kallehauge valgt som ny bilagskontrollant for ECOO.

Billede til nyheden Hvad sker der i den europæiske optikerverden?
Dorthe Kallehauge blev valgt som ny bilagskontrollant, og skal samarbejde med Peter Gumpelmayer, Østrig, som er kasserer i ECOO.

På mødet blev der delt erfaringer om, hvordan vi skaffer flere studerende til optometrien, for det er ikke kun i Danmark, det er blevet svært at skaffe studerende nok til optometriuddannelsen. 

Et andet tilbagevendende spørgsmål er uddannelsernes indhold, og hvilke arbejdsområder optikerne må have i de forskellige lande.

Det internationale samarbejde herom er vigtigt, da landene bruger hinandens resultater som ”løftestang” til selv at få forbedringer og nye arbejdsområder i deres eget land.

Optometriens fremtidige arbejdsområder er også en fast del af dagsordenen, og her vinder telemedicin og samarbejde med øjenlæger og øjenhospitaler om opsporing af øjensygdomme frem i flere lande og flere lande.

Hvad er ECOO?

ECOO er den europæiske sammenslutning af optikere og optometrister.

Hvert land i Europa har et medlemskab, men flere organisationer kan dele medlemskabet.

Fra Danmark deler Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne medlemskabet med Optikerforeningen og Dansk Selskab for Optometri.

Du kan læse mere om ECOO her
Se mere

Relaterede nyheder