20. feb. 2017

Liv til urmagernes ømme muskler

Fysioterapeutstuderende fra University College Sjælland har studeret urmagereleverne og deres stillesiddende arbejde. Det er der kommet en folder med øvelser ud af, som andre urmagere også kan have glæde af.

Billede til nyheden Liv til urmagernes ømme muskler

Fysioterapeutstuderende fra University College Sjælland har besøgt Urmagerskolen i flere omgange. De har været rundt i klasselokalerne og lavet observationer af urmagerelevernes arbejdsstillinger, uddelt spørgeskemaer og lavet interviews.

Derefter har de kommende fysioterapeuter vist og instrueret øvelser med elever og lærere, der kan løsne op for de gener i muskler og led, der kan opstå ved stillesiddende arbejde. Fokus har været på nakke og skuldre.

Alt dette er der kommet en samling af øvelser ud af, som alle urmagere kan have glæde af.

Folder - instruktion til studerende. Fokus på nakke og skuldre - som pdf

6 øvelser for nakke-skulder-området - som pdf

Styrkeøvelser for nakke og skuldre - med elastik - som pdf

Derudover henviser de fysioterapeutstuderende også til kampagnetemaet Job & Krop på www.arbejdsmiljoviden.dk, som har mange gode øvelser for nakke og skuldre.

Relaterede nyheder