Lønstatistik for optikere og urmagere

Urmagerne og Optikerne udarbejder en gang om året en lønstatistik.  I 2022 har vi udarbejdet den på baggrund af lønoplysninger fra november-lønnen 2021, som 354 optikere og chefoptikere og 37 urmagere har indsendt elektronisk.

Statistikken er for optikerne opdelt i overenskomstområderne Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Synoptik. Men vi har også lavet statistik for ansatte hos private øjenlæger og offentligt ansatte optikere, hvor der pt. ikke er overenskomst. Endelig er der en statistik ”alle private optikere”, hvor vi har medtaget alle oplysninger for optikere ansat i optikbutikker, hvor der udover de ansatte, som arbejder under overenskomsterne, også er medtaget de optikere, der arbejder hos uorganiserede arbejdsgivere.

Alle urmagere er samlet i én lønstatistik, uanset hvor de er ansat. Det samme gælder chefoptikerne.

Sådan læser du statistikken
Vi har valgt at lave to søjler i statistikken.

Skal du forhandle løn lokalt, eller du skal ansættes i en ny stilling, hvor der er overenskomst, skal du tage udgangspunkt i den hvide søjle, der hedder ”kun løn”.
Skal du derimod sammenligne din løn med andre områder, eller du skal ansættes i en stilling, hvor der ikke er overenskomst, skal du tage udgangspunkt i den lyseblå søjle ”løn inkl. Pension og Fritvalg”

Se tabellerne for november 2021 her:

Alle beskæftigede - omregnet til timeløn

Månedslønninger fuldtidsbeskæftigede


Vigtige nyheder

Få styr på julens arbejdstider

Julen nærmer sig, og det betyder for mange optikere og urmagere også længere arbejdsdage. Så hvordan er det nu, at du som urmager eller optiker...

Læs mere her