21. juni 2017

Fra 1. juli: Nu fuld løn under forældreorlov for urmagere

Højere løn under forældreorlov. Det er en af de nye goder i Urmagernes og Optikernes overenskomster med arbejdsgiverne.

Skal du på forældreorlov lige om lidt? Så er det en god timing af familieforøgelsen, for den nye overenskomst for urmagere betyder, at der fra den 1. juli 2017 er højere løn under forældreorloven.

Stigningen er aftalt ved den overenskomst, som Urmagerne og Optikerne har indgået her i foråret 2017. Dem har virkning for de urmagere, der er ansat under overenskomsten indgået med Urmagernes Arbejdsgiverforening.

I den nye overenskomst er der aftalt en regulering af løn under forældreorloven. I den del af orloven, som kaldes forældreorlov, er det aftalt i overenskomsterne, at arbejdsgiverne skal betale løn i op til 13 uger. For urmagerne stiger lønnen i disse uger fra 145 kroner i timen til fuld løn.

Fem af de 13 uger med løn er reserveret til moderen, fem af ugerne med løn er reserveret til faderen. De resterende tre uger kan enten tages af faderen eller moderen. Ændringen har virkning for de forældre, som påbegynder forældreorloven efter den 1. juli 2017.Barselsorlovens fire elementer

Graviditetsorlov
Forbeholdt moderen. Kan påbegyndes fire uger før terminsdatoen og løber til den dag, barnet bliver født.

Barselsorlov
Forbeholdt moderen. Påbegyndes dagen efter fødslen og 14 uger frem.

Fædreorlov
To uger forbeholdt faderen. De kan holdes i samme periode, som moderen holder barselsorlov.

Forældreorlov
32 til 46 ugers orlov, som moderen og faderen kan dele.Vigtige nyheder

Ja til ny overenskomst for chefoptikere ansat hos F.A. Thiele A/S og Profil Optik Butikker A/S

Også chefoptikerne ansat hos Profil Optik Butikker A/S og F.A. Thiele A/S sagde ja til de ny 3 årig overenskomst, som Serviceforbundet og Urmagerne...

Læs mere her