Urmuseet Den Gamle By
Udenfor Urmuseet i Den Gamle By i Aarhus.
22. september 2017

Knubbede ord om Urmuseet

Utilfredshed med samarbejdet med den Gamle Bys ledelse får formand Frede Thomsen til at stoppe.

Frede Thomsen, der siden 2008 har været formand for Fagkomiteen for Det Danske Urmuseum og medlem af komiteen siden 1994, meddelte sin afgang fra formandsposten på delegeretmødet hos Urmagerne og Optikerne. Delegeretmødet blev holdt i weekenden 16. og 17. september 2017.

”Den Gamle By er glade for, at urmagere deltager i håndværksdage, men ledelsen kan ikke finde tid eller kræfter til at levere de få sidste skilte til udstillingen. Vi render panden mod en mur. Derfor stopper jeg som formand for Fagkomiteen,” meddelte Frede Thomsen på delegeretmødet.

”Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser med arbejdet og været glad for på denne måde at være med til at repræsentere vores fag”, fortalte Frede Thomsen, der fandt, at der måtte være andre og mere skarpe, kontante personer, der forhåbentlig kan få projektet gjort helt færdig. Måske urmagerfagets organisationer.

”Men pas godt på vores museum. Det er urmagerfagets organisationer, der for mange år siden har betalt, indrettet og overdraget ursamlingen til Den Gamle By. Pas også på, at der ikke er nogen, der bare sådan lige lukker urmuseet,” lød det fra Frede Thomsen, som opfordrede alle til at lægge vejen forbi Det Danske Urmuseum og Kunstkammeret i Den Gamle By i Aarhus.

Der var stor tak til Frede Thomsen for hans mangeårige arbejde for Urmuseet.

Poul Franck Sørensen, Anders S. Pedersen og Aage Ølgaard blev valgt til Fagkomiteen for Det Danske Urmuseum i Aarhus. Som suppleanter valgtes Keldor Skov og Dorrit Iversen. Formanden vælges af Fagkomiteen, hvor også arbejdsgiverne er med.

Læs mere om urmuseet i oktober-udgaven af TID&SYN.


Vigtige nyheder

COVID-19: Sådan bliver du vaccineret som optiker og optometriststuderende, og du skal selv sikre at du ”kommer på listen”

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut har netop udmeldt, at de nu er klar til at påbegynde vaccination af sundhedspersoner i målgruppe 4,...

Læs mere her