21. juni 2017

Obs: Har du fået dit ferietillæg?

Nu står sommerferietiden for døren, og de fleste har sjovere ting at tænke på end økonomi og sygdom. Men - der er dog to ting, du lige skal være opmærksom på: Ferietillæg - og hvad du gør, hvis du bliver syg i ferien.

Ferietillæg - har du fået det udbetalt?

Når du holder ferie med løn, har du krav på et ferietillæg svarende til en procent af den ferieberettigede løn optjent i optjeningssåret 2016. Ferietillægget udbetales senest i forbindelse med, at du holder sommerferie, men mange får det allerede med maj måneds løn. Tjek på dine lønsedler, at du har fået ferietillægget.

Hvis du bliver syg, før ferien starter
Er du uheldig at blive syg før din ferie starter, er du ikke forpligtet til at holde din ferie.

Men du skal give din arbejdsgiver besked ved feriens start. Hvis du bliver rask igen i din ferieperiode, skal du også meddele om du vil holde resten af ferien, eller gå på arbejde og holde ferien på et senere tidspunkt.

Din arbejdsgiver kan kræve, at du fremskaffer dokumentation (fx lægeerklæring) for, at du er syg, og her er det arbejdsgiveren, der skal betale udgifterne til dokumentationen.

Hvis du bliver syg efter din ferie er startet
Bliver du syg efter din ferie er startet, har du nu ret til at holde erstatningsferie - enten senere eller i efterfølgende ferieår. Men der er en række betingelser. Den første uges sygdom (fem dage pr. år) er en karensperiode, som ikke giver ret til erstatningsferie.

Det er derfor vigtigt, at du giver din arbejdsgiver besked om, at du er syg i alle tilfælde - for først fra den dag starter karensperioden. Du skal have lægedokumentation for, at du er syg, og de evt. udgifter betaler du selv.

Har du spørgsmål omkring ferie, er du altid velkommen til at kontakte Urmagerne og Optikerne.


Læs flere detaljer om ferie:

Om ferie- og feriefridage for optikere

Om ferie- og feriefridage for urmagereVigtige nyheder

Ja til ny overenskomst for chefoptikere ansat hos F.A. Thiele A/S og Profil Optik Butikker A/S

Også chefoptikerne ansat hos Profil Optik Butikker A/S og F.A. Thiele A/S sagde ja til de ny 3 årig overenskomst, som Serviceforbundet og Urmagerne...

Læs mere her