Nu kan du tjekke, hvad dit medlemskontingent bliver i 2023.
Nu kan du tjekke, hvad dit medlemskontingent bliver i 2023. Foto: Shutterstock
12. december 2022

Sådan bliver dit kontingent i 2023

Et nyt år byder traditionen tro også på nye opgaver. Det er en god anledning til at kigge på familiebudgettet igen, og derfor skal du kende dit medlemskontingent for 2023.

Det samlede kontingent til Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne samt din afdeling inkl. fritidsulykkesforsikring og arbejdsløshedskasse bliver 1.022,50 kroner pr. måned i 2023.

(Uden fritidsulykkesforsikringen er kontingentet 983,50 kr.)

Er du også tilmeldt efterlønsordningen, bliver dit kontingent 1.553,50 kr. pr. mdr.

(Uden fritidsulykkesforsikringen er kontingentet 1.514,50 kr. pr. måned)

Er du kun medlem af fagforeningen og ikke a-kassen, bliver dit kontingent 532,50 kr. pr. måned (uden fritidsulykkeskontingent er kontingentet 493,50 kr. pr. måned)

Er du medlem som elev eller studerende, bliver dit kontingent til fagforeningen 51 kr. pr. måned, hvis du også har fritidsulykkesforsikringen på de 39 kr. med, bliver dit samlede kontingent 90 kr.

Dit kontingent til Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne er sat sammen af flere beløb, som fordeles mellem Serviceforbundet (fællesforbundet) og fagforeningen Urmagerne og Optikerne samt bidrag til arbejdsløshedsforsikring og efterløn.

Kontingent til både fagforening og a-kassen er fradragsberettiget på selvangivelsen. Det betyder, at det betalte kontingent fratrækkes ved beregningen af skat. Den typiske værdi af skattefradraget er ca. 30 procent.

Du skal ikke selv indtaste noget: A-kassekontingent og fagforeningskontingent bliver automatisk indberettet til skat.


Vigtige nyheder

OK 2023 – din nye overenskomst forhandles nu

Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne er så småt startet op med overenskomstforhandlingerne for de privatansatte optikere, chefoptikere og...

Læs mere her