I praktik til december? Så husk, at der skal indgås 2 aftaler.
I praktik til december? Så husk, at der skal indgås 2 aftaler. Foto: Shutterstock
24. oktober 2022

Skal du i praktik til december?

Er du tæt på at afslutte 5. semester på Optometriststudiet og skal du i din 2. praktik her til december, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Du har prøvet det før, men derfor er det måske alligevel rart lige at få genopfrisket, hvad du skal være opmærksom på, når du skal i praktik til december. Der skal nemlig indgås 2 aftaler.

Ansættelseskontrakt med virksomheden
Du skal indgå en ansættelseskontrakt med virksomheden, hvoraf det fremgår, hvilke løn- og arbejdsforhold, der er aftalt for ansættelsesperioden.

Det er virksomheden, der skal udfærdige kontrakten, men vi anbefaler, at du lige får fagforeningen til at gennemlæse kontrakten, inden du underskriver den.

Du kan sende den ind til os på uol@forbundet.dk, så kontakter vi dig og snakker med dig, om den er ok, eller om du skal have lavet ændringer, før du underskriver den. Vi kontakter ikke din kommende arbejdsgiver uden dit samtykke.

Får du under praktikforløbet problemer, der relaterer sig til dine løn- og ansættelsesvilkår, er det fagforeningen, du skal kontakte for hjælp og rådgivning.

Kontrakt mellem virksomheden og skolen
Den anden kontrakt, der skal indgås, er mellem virksomheden og skolen.

Kontrakten beskriver, hvad virksomheden har forpligtet sig til at undervise dig i.

Får du under praktikforløbet problemer, der relaterer sig til det, du skal undervises i, er det skolen, du skal kontakte for hjælp og rådgivning.

Løn under praktikperioden

Lønnen under 2. praktik er pt. 16.719,36 kr. pr. måned, men man må gerne forhandle en højere løn med sin kommende arbejdsgiver, hvis det er muligt.

Vigtige nyheder

Få styr på julens arbejdstider

Julen nærmer sig, og det betyder for mange optikere og urmagere også længere arbejdsdage. Så hvordan er det nu, at du som urmager eller optiker...

Læs mere her