Hvis din arbejdsplads bliver solgt, er det en god idé at kontakte fagforeningen.
Hvis din arbejdsplads bliver solgt, er det en god idé at kontakte fagforeningen. Foto: Shutterstock
26. september 2022

5 gode råd om, hvornår du skal huske at bruge din fagforeningen

Hvornår er det særlig vigtigt, at du kontakter din fagforening? Vi giver dig her 5 bud på, hvornår vi anbefaler, du altid skal søge rådgivning, før du skriver under.

Her er 5 situationer, hvor du bør være særlig opmærksom og søge rådgivning hos fagforeningen.

Når du skifter job
Er du ved at skifte job, så læser vi gerne den nye ansættelseskontrakt igennem, før du skriver under.

Vores rådgivning er naturligvis fortrolig, og vi kontakter ikke din nye arbejdsgiver, men giver dig råd om, hvad vi anbefaler, du skal have med, eller have ændret i ansættelseskontrakten.

Vi hjælper dig også gerne med at formulere en opsigelse til din gamle arbejdsgiver, ligesom vi også kan tjekke, om du har fået afregnet feriepenge korrekt.

Ved opsigelse eller advarsel
Hvis du er så uheldig, at du bliver sagt op fra dit job, anbefaler vi, at du kontakter os, så vi i fællesskab kan gennemgå din opsigelse. Er opsigelsen rimelig? Og kan opsigelsen få betydning for, om du kan få dagpenge.

Det samme gælder hvis du modtager en advarsel fra din arbejdsgiver.

En advarsel skal altid tages lige så seriøst som en opsigelse, og derfor anbefaler vi, at du kontakter os, så vi kan rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig.


Ved ændring af arbejdstid
Bliver du sat ned i arbejdstid, så du arbejder færre timer, anbefaler vi, at du får os til at tjekke, om ændringen er sket med det korrekte varsel.

Vi tjekker også, om den begrundelse din arbejdsgiver har givet for ændringen, er berettiget for, at du kan sættes ned i tid og løn.

Hvis din arbejdsplads bliver solgt
Arbejder du et sted, hvor virksomheden skifter ejer, så anbefaler vi, også at du kontakter fagforeningen.

Selv om du som ansat er beskyttet af Lov om Virksomhedsoverdragelse, oplever vi desværre nogle gange, at en ansat uforvarende får underskrevet et nyt ansættelsesbrev fra den nye ejer, som forringer ansættelsesforholdet.

Derfor anbefaler vi altid, at du kontakter os, hvis din arbejdsplads skifter hænder.

Få tjekket din løn
En lønseddel kan være svær at gennemskue, og det er desværre heller ikke ualmindeligt, at der sker fejl ved lønudbetalinger.

Er du I tvivl, om du får den korrekte løn, laver vi gerne et tjek. Du skal blot indsende din ansættelseskontrakt, dine arbejdsplaner og dine lønsedler, så ser vi på det.

Vigtige nyheder

Få styr på julens arbejdstider

Julen nærmer sig, og det betyder for mange optikere og urmagere også længere arbejdsdage. Så hvordan er det nu, at du som urmager eller optiker...

Læs mere her