Så mange blev optaget på optometriststudiet
Foto: Shutterstock
19. august 2022

Så mange blev optaget på optometriststudiet

Torsdag den 28. juli blev optagelsestallene til de videregående uddannelser offentliggjort, herunder også hvor mange studerende der er optaget på optometristuddannelsen.
Og det er væsentlig færre, end der har søgt ind på uddannelsen.

I sidste nummer af TID&SYN, kunne du læse, at 208 havde søgt optometriuddannelsen på Kea og Optikerhøjskolen.

Torsdag den 28. juli offentliggjorde Undervisnings- og Forskningsministeriet så, hvor mange af ansøgerne, der er blevet optaget på uddannelsen.

I alt er 149 studerende optaget på optometriuddannelsen, heraf er de 97 optaget på Kea og de 52 optaget på Optikerhøjskolen i Randers.

Alle, der har ønsket uddannelsen, er kommet ind, hvis de har opfyldt adgangskriterierne til uddannelsen, og derfor er der heller ikke noget karakterkrav for at blive optaget. Der er også fortsat ledige studiepladser på begge uddannelsesinstitutioner

Årsagen til, at der ikke er flere, der er optaget på uddannelsen, når der har været væsentlig flere ansøgere, er, at mange af ansøgerne har haft en anden uddannelse som deres første prioritet. De er formentlig kommet ind der.

Så mange er der igennem årene blevet optaget.

Studerende optaget på optometriuddannelsen

Vigtige nyheder

Nu får du 5 nye feriefridage

Er du ansat under overenskomsterne for urmagere eller optikere, eller chefoptiker hos Thiele eller Profil Optik, får du den 1. september tildelt 5...

Læs mere her