Udbetaling af fritvalgslønkonto
27. juni 2022

Mangler du at få udbetalt penge fra din Fritvalgs Lønkonto?

Har du valgt at få din Fritvalgs Lønkonto udbetalt som ekstra løn i forbindelse med din ferie, og undrer du dig over, hvorfor du endnu ikke har fået pengene, er det fordi, du selv skal gøre noget.

Vi har hos UOL fået flere henvendelser fra medlemmer, der undrer sig over, at saldoen på deres Fritvalgs Lønkonto ikke automatisk er blevet udbetalt med maj lønnen. Det er der en forklaring på.

I forbindelse med at der blev indgået ny overenskomst i 2020, blev teksten omkring udbetalinger fra Fritvalgs Lønkontoen præciseret.
Siden 2020 har du nemlig selv skullet give din arbejdsplads besked, når du ønsker udbetalinger fra din Fritvalgs Lønkonto.

Beskeden skal gives senest den 10. i den måned, hvor udbetalingen skal ske, og du vælger selv, hvor stor udbetalingen skal være. Du kan dog ikke få mere udbetalt, end du har opsparet.

Ændringen er kommet, fordi Fritvalgs Lønkonto nu bl.a. også kan bruges til at købe omsorgsdage til børn, frihed til barns lægebesøg mv. for.

For ikke at afskære dig for muligheden for at gøre brug af det, skal du selv tage stilling til, om du vil have lidt stående på en konto til formålet.

Læs mere om Fritvalgs Lønkonto

Vigtige nyheder

Tjek din Fritvalgs Lønkonto

Har du en saldo stående på din Fritvalgs Lønkonto, så er det tid til at få det udbetalt.Din arbejdsgiver skal udbetale saldoen senest med...

Læs mere her