Foto: Shutterstock
Snart er vi inde i 2022, og det betyder nye satser for fagforeningskontingentet. Foto: Shutterstock
13. december 2021

Sådan bliver dit kontingent i 2022

Et nyt år byder traditionen tro også på nye opgaver. Her i blandt er der tid til at kigge på familiebudgettet igen, og hertil skal du kende dit medlemskontingent for 2022.

Det samlede kontingent til Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne samt din afdeling inkl. fritidsulykkesforsikring og arbejdsløshedskasse bliver 1010,50 kroner pr. måned i 2022. Uden fritidsulykkesforsikringen er kontingentet 971,50 kr.

Er du også tilmeldt efterlønsordningen, bliver dit kontingent 1531,50 kr. pr. mdr. Uden fritidsulykkesforsikringen er kontingentet 1.492,50 kr. pr. mdr.

Er du medlem som elev eller studerende, bliver dit kontingent til fagforeningen 50 kr. pr. måned, hvis du også har fritidsulykkesforsikringen på de 39 kr. med, bliver dit samlede kontingent 89 kr.

Dit kontingent til Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne er sat sammen af flere beløb, som fordeles mellem Serviceforbundet (fællesforbundet) og fagforeningen Urmagerne og Optikerne samt bidrag til arbejdsløshedsforsikring og efterløn.

Kontingent til både fagforening og a-kassen er fradragsberettiget på selvangivelsen. Det betyder, at det betalte kontingent fratrækkes ved beregningen af skat. Den typiske værdi af skattefradraget er ca. 30 procent.

Du skal ikke selv indtaste noget: A-kassekontingent og fagforeningskontingent bliver automatisk indberettet til skat.

Vigtige nyheder

OK 2023 – din nye overenskomst forhandles nu

Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne er så småt startet op med overenskomstforhandlingerne for de privatansatte optikere, chefoptikere og...

Læs mere her