Mangler du at holde ferie, kan du evt. overføre en uge til det nye ferieår. Foto: Shutterstock
23. august 2021

Fik du ikke holdt din ferie?

Hvad sker der med min ferie, hvis jeg ikke har nået at holde alle 5 ugers ferie, før det nye ferieår starter 1. september?

Selv om den nye ferielov ikke er helt ny, er der fortsat stadig mange spørgsmål.

Hvornår skal jeg have holdt min ferie, og hvad sker der, hvis jeg ikke når at holde min ferie?

Den nye ferielov er opdelt i Ferieåret og Ferieafholdelsesåret.

Ferieåret er den periode, hvor man optjener betalt ferie, og det går fra 1. september til 31. august. Her optjener du 2,08 feriedage pr. måned, du er ansat. Har du været ansat hele ferieåret, optjener du 25 feriedage med løn, svarende til 5 ugers ferie.

Ferieafholdelsesåret er den periode, hvor ferien kan holdes.

Ferieafholdelsesåret går fra 1. september til 31. december det efterfølgende år. Dvs. at den ferie, du har opsparet i ferieåret 1. september 2020 til 31. august 2021, kan holdes i perioden 1. september 2020 til 31. december 2021. Herved har du mulighed for at skyde lidt af din ferie, så du har opsparet ferie nok til at holde efterårsferie. Du skal holde de 4 uger af ferien indenfor ferieafholdelsesåret, medmindre du har feriehindring.

Feriehindring og overførelse af ferie
Kan du ikke holde din ferie, fordi du er sygemeldt eller på barsel, overføres op til 4 ugers ikke afholdte ferie automatisk til næste ferieafholdelsesperiode, dvs. at ferien så kan holdes frem til 31. december 2022.

Har du ikke haft feriehindring og mangler at holde den sidste uges ferie, udbetales den overskydende ferie ved ferieafholdelsesårets udløb eller du kan aftale med din arbejdsgiver at overføre en ferieuge til næste ferieafholdelsesår. Husk, at aftalen skal være skriftlig.

Læs meget mere om feriereglerne her


Vigtige nyheder

Mangler du at få udbetalt penge fra din Fritvalgs Lønkonto?

Har du valgt at få din Fritvalgs Lønkonto udbetalt som ekstra løn i forbindelse med din ferie, og undrer du dig over, hvorfor du endnu ikke har...

Læs mere her