COVID-19: Sådan bliver du vaccineret som optiker og optometriststuderende
For at blive vaccineret, skal du skrives på listen af optikere og optometriststuderende, som skal indkaldes til vaccination. Foto: shutterstock
17. februar 2021

COVID-19: Sådan bliver du vaccineret som optiker og optometriststuderende, og du skal selv sikre at du ”kommer på listen”

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut har netop udmeldt, at de nu er klar til at påbegynde vaccination af sundhedspersoner i målgruppe 4, herunder optikere og optometriststuderende, der har tæt fysisk patientkontakt.
For at blive vaccineret, skal du selv skrive dig på listen af optikere og optometriststuderende, som skal indkaldes til vaccination, med mindre du arbejder hos Synoptik, Profil Optik, F.A. Thiele eller Louis Nielsen. De sender selv en samlet liste ind.

Det er udelukkende optikere og optometriststuderende, der arbejder med klinisk arbejde og er i tæt kontakt med patienter og ikke har mulighed for at holde afstand, der har mulighed for at blive vaccineret mod COVID-19 nu.  

Salgspersonale samt optikere og optometriststuderende, der alene udfører administrativt arbejde, er ikke omfattet af tilbuddet om vaccination i målgruppe 4, men må vente til de indkaldes som andre øvrige borgere.  Det er vigtigt at alle overholder disse retningslinjer, da Sundhedspersonale i målgruppe 4 vaccineres før ældre personer og andre, der er i risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb.

For at finde de sundhedspersoner, der skal vaccineres nu, har Sundhedsstyrelsen bedt de forskellige brancheforeninger indsamle oplysninger om hvem, der er relevante at vaccinere i de forskellige brancher.

Hvis du arbejder hos Synoptik, Profil Optik, F.A. Thiele eller Louis Nielsen bliver der sendt en samlet liste fra virksomheden til Statens Serum Institut (SSI) - du skal således ikke selv gøre noget. Ellers er det Optikerforeningen, der står for at indsamle oplysninger om de optikere og optometriststuderende, der ønsker  COVID-19 vaccination og falder indenfor målgruppe 4. Vi anbefaler dog, at du lige spørger din arbejdsgiver om de indberetter til SSI, eller om du selv skal skrive dig på listen. 

Du kommer på listen ved at udfylde en formular på medlemsnet.dk hvor du bl.a. giver samtykke til at dele dine oplysninger med Optikerforeningen. Herefter sender Optikerforeningen dem videre til Statens Serum Institut, som via e-Boks vil tilbyde dig at booke tid til vaccination. 
Du skal udfylde formularen på medlemsnet hurtigst mulig og ikke senere end onsdag 24. februar 2021, hvis du ønsker at tage imod tilbuddet om vaccine mod COVID-19, og vi opfordrer dig til at dele informationen med dine kollegaer, så vi får budskabet ud til flest mulige.  

Vaccinationen forventes at kunne starte i uge 8 og 9, men Sundhedsstyrelsen oplyser dog, at der kan gå noget tid, fra invitationen er modtaget i din e-Boks, til der er en ledig tid at booke. Det skyldes, at der er en større efterspørgsel på vacciner, end den begrænsede mængde der er tilgængelig. 
  Vigtige nyheder

Mangler du at få udbetalt penge fra din Fritvalgs Lønkonto?

Har du valgt at få din Fritvalgs Lønkonto udbetalt som ekstra løn i forbindelse med din ferie, og undrer du dig over, hvorfor du endnu ikke har...

Læs mere her