Optikere er en del af pulje 4, som omfatter en stor del af sundhedspersonalet.
Optikere er en del af pulje 4, som omfatter en stor del af sundhedspersonalet.
15. januar 2021

Optikerne kommer lidt frem i vaccinationskøen

Optikerne er en del af sundhedsvæsenet og er derfor også medtaget i den gruppe af sundhedspersonale, som vaccineres i pulje 4.
Men det er endnu for tidligt at sige hvornår, da det afhænger af, hvor meget vaccine Danmark modtager, og hvornår det når frem.

Sundhedsministeriet holder løbende møder med organisationerne tilknyttet praksissektoren, som bl.a. er optikere, tandlæger, fysioterapeuter m.fl., og på det sidste møde blev vaccination vendt.

Her kunne ministeriet oplyse, at praksissektoren er en del af pulje 4 i vaccinationsprogrammet.

Pulje 4 er en stor gruppe
Pulje 4 er en meget stor gruppe af ansatte i sundheds- og socialområdet, som også indeholder hele hospitalsområdet (udover frontpersonale), og optikerne er sammen med den øvrige private praksissektor blandt de sidste i gruppen.

På mødet blev der også spurgt ind til, om den ikke autoriserede personale i praksissektoren (optometriststuderende og assistenter) vil være en del af pulje 4, og det er Sundhedsstyrelsen pt. i gang med at undersøge.

Læs mere
Du kan læse meget mere om vaccination her

Om målgrupper for vaccination - Sundhedsstyrelsen

Vigtige nyheder

Mangler du at få udbetalt penge fra din Fritvalgs Lønkonto?

Har du valgt at få din Fritvalgs Lønkonto udbetalt som ekstra løn i forbindelse med din ferie, og undrer du dig over, hvorfor du endnu ikke har...

Læs mere her