Vi går snart ind i det nye år, og det betyder nye satser på mange områder, blandt andet fagforeningskontingentet.
Vi går snart ind i det nye år, og det betyder nye satser på mange områder, blandt andet fagforeningskontingentet.
11. december 2020

Sådan bliver dit kontingent i 2021

Et nyt år byder traditionen tro også på nye opgaver. Her i blandt er der tid til at kigge på familiebudgettet igen, og hertil skal du kende dit medlemskontingent for 2021.

Det samlede kontingent til Serviceforbundet, Urmagerne og Optikerne samt din afdeling inkl. fritidsulykkesforsikring og arbejdsløshedskasse bliver 1000,50 kroner pr. måned i 2021.

(Uden fritidsulykkesforsikringen er kontingentet 961,50 kr.)

Er du også tilmeldt efterlønsordningen, bliver dit kontingent 1520,50 kr. pr. måned.

(Uden fritidsulykkesforsikringen er kontingentet 1.481,50 kr.)

Er du medlem som elev eller studerende under 30 år, bliver dit kontingent 49 kr. pr. måned. Hvis du også har fritidsulykkesforsikringen på de 39 kr. med, bliver dit samlede kontingent 88 kr.

Dit kontingent til Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne er sat sammen af flere beløb, som fordeles mellem Serviceforbundet (fællesforbundet) og landssammenslutningen Urmagerne og Optikerne samt bidrag til arbejdsløshedsforsikring og efterløn.

Kontingent til både fagforening og a-kassen er fradragsberettiget på selvangivelsen. Det betyder, at det betalte kontingent fratrækkes ved beregningen af skat. Den typiske værdi af skattefradraget er ca. 30 procent.

Du skal ikke selv indtaste noget: A-kassekontingent og fagforeningskontingent bliver automatisk indberettet til skat.

Vigtige nyheder

Mangler du at få udbetalt penge fra din Fritvalgs Lønkonto?

Har du valgt at få din Fritvalgs Lønkonto udbetalt som ekstra løn i forbindelse med din ferie, og undrer du dig over, hvorfor du endnu ikke har...

Læs mere her