Har du husket at søge om kontaktlinseautorisation?
Husk at søge autorisation.
Foto: shutterstock
04. december 2020

Mangler du din kontaktlinseautorisation, kan du søge om den nu

Folketinget har den 3. december vedtaget en lov, der åbner op for at optikere, der har gennemført og bestået kontaktlinseuddannelsen inden 1. januar 2016, men ikke har fået søgt deres optikerautorisation, kan gøre det nu. Loven træder i kraft 1. januar 2021.

I forbindelse med at Styrelsen for Patientsikkerhed gik tilsyn hos optikerne i 2018, dukkede der flere optikere op, som ikke havde en kontaktlinseautorisation, selv om de har bestået og gennemført Kontaktlinseuddannelsen (KL2).

De havde af forskellige grunde ikke fået søgt autorisationen inden 31. december 2015, som iht. Autorisationsloven, var sidste mulighed for at søge kontaktlinseautorisationen.

Urmagerne og Optikerne har siden 2018 sammen med Dansk Erhverv og Optikerforeningen, forsøgt at finde en løsning for de berørte optikere, og nu har Folketinget netop vedtaget en lov, der giver Styrelsen for Patientsikkerhed mulighed for at dispensere for fristen til at få søgt om kontaktlinseautorisationen.

Betingelsen for at søge autorisationen er, at man har autorisation som optiker, og bestået uddannelsen i kontaktlinsetilpasning inden den 1. januar 2016.

Loven træder i kraft 1. januar 2021


Vigtige nyheder

Mangler du at få udbetalt penge fra din Fritvalgs Lønkonto?

Har du valgt at få din Fritvalgs Lønkonto udbetalt som ekstra løn i forbindelse med din ferie, og undrer du dig over, hvorfor du endnu ikke har...

Læs mere her