Selvom der travlt op til jul, har du stadig ret til fridage.
Selvom der travlt op til jul, har du stadig ret til fridage. Foto: Shutterstock
13. november 2020

Kender du reglerne for, hvordan du skal arbejde i julen?

Julen nærmer sig, og det betyder for mange optikere og urmagere også længere arbejdsdage. Så hvordan er det nu, du som urmager eller optiker skal forholde dig til ændrede arbejdstider? Skal du varsles? Og hvor meget må du egentlig arbejde?

Juletiden kan både være spændende og travl, når man arbejder i en butik. For dig medfører julen som regel også udvidede åbningstider og ændrede arbejdsplaner.

Hvis du er ansat som optiker eller urmager, kan du hente hjælp i din overenskomst og få helt styr på, hvilke regler der gælder i julen.

Hvis du er optiker

Hvis du er urmager

Selvom der travlt op til jul, har du stadig ret til fridage. Du kan læse mere om det ugentlige fridøgn og hvileperioder hos Arbejdstilsynet.

Er du chefoptiker, har du selv ansvaret for din arbejdstid.


Her er reglerne for hvileperioder og fridøgn

Din arbejdstid skal tilrettelægges, så du får en hvileperiode på mindst 11 sammenhængende timer indenfor 24 timer. Dog kan hvileperioden i butikker nedsættes til 8 timer de sidste 14 dage før juleaften.

Indenfor en periode på 7 døgn skal du have et ugentligt fridøgn.

Vigtige nyheder

Mangler du at få udbetalt penge fra din Fritvalgs Lønkonto?

Har du valgt at få din Fritvalgs Lønkonto udbetalt som ekstra løn i forbindelse med din ferie, og undrer du dig over, hvorfor du endnu ikke har...

Læs mere her