Husk at få dine feriefridage
Husk, at hvis du ikke har nået at holde dine 5 feriefridage, skal du søge om at få dem udbetalt i stedet.
Foto: Shutterstock
29. april 2020

Husk at få dine feriefridage

Når du ikke at holde dine 5 feriefridage inden 1. maj, er det nu, du skal anmode din arbejdsgiver om at få feriefridagene udbetalt i stedet

Har du været ansat i 9 måneder i din nuværende stilling, og er du ansat efter overenskomsten med Urmagernes Arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv Arbejdsgiver eller Synoptik A/S, eller er ansat som chefoptiker i F.A. Thiele A/S eller Profil Optik, har du ret til feriefridage. Du kan i alt holde 5 feriefridage i perioden 1. maj til 30. april.

Har du ikke fået holdt dine feriefridage inden 1. maj 2020, kan du få udbetalt en kompensation fra din arbejdsgiver, som svarer til din løn pr. feriedag. Du skal rejse kravet om kompensation overfor din arbejdsgiver senest 20. maj 2020.

Tidligere arbejdsgiver
Hvis du i perioden 1. maj 2019 til 30. april 2020 er fratrådt din stilling hos en tidligere arbejdsgiver, og du ikke nåede at afholde dine feriefridage, eller ikke fik dem udbetalt ved din fratræden, kan du også rejse krav om kompensation.

Her skal du ligeledes gøre krav overfor arbejdsgiveren inden 20. maj 2020.

Det er dog en betingelse, at du var ansat mere end 9 måneder hos din tidligere arbejdsgiver, og at du ikke har kunnet holde feriefridagene hos en ny arbejdsgiver.

Vigtige nyheder

Sådan bliver dit kontingent i 2022

Et nyt år byder traditionen tro også på nye opgaver. Her i blandt er der tid til at kigge på familiebudgettet igen, og hertil skal du kende dit...

Læs mere her