Urmager til Skills
Malthe Nørregaard, ZBC, Ringsted arbejdede så koncentreret og omhyggeligt, at han blev bedste urmagerelev.
Foto: Serviceforbundet
21. januar 2020

Malthe Nørregaard blev den dygtigste urmagerelev på Skills 2020

De 4 urmagerelever havde travlt på standen med at gøre deres arbejde færdigt til bedømmelse. De var i gang i 3 dage, og det giver en masse erfaring i at arbejde præcist og hurtigt.

4 unge mennesker har i 3 dage været i fuld gang med at fremstille dele til uret i stål og messing. De har arbejdet koncentreret fra 11-17 torsdag, 8-17 fredag og 8-11.30 lørdag. Derefter er deres arbejde blevet bedømt.

De 4 urmagerelever er Malthe Nørregaard, Stine Grøntved, Thorgrimur Armannsart og Laura Andersen.  

Vinder blev Malthe Nørregaard, ZBC, Ringsted. Tillykke til Malthe.

Har altid været interesseret i ure
Adam Nicolajsen var med på urmagernes stand, men deltog ikke i konkurrencen, fordi han kun er 1½ år inde i sin uddannelse. Når han ikke som de 4 andre urmagerelever havde travlt med konkurrenceopgaven, kunne han vise de forbipasserende urmagerens arbejde og tale med dem om at være urmagerelev.

Han er ikke i tvivl om, at han har valgt den rigtige uddannelse og glæder sig til at komme videre i sin læring og blive dygtigere.

- Jeg har altid interesseret mig for ure, og jeg er også en person, der elsker at fordybe mig. I dette fag får jeg opfyldt begge dele.

- Man skal være meget tålmodig og præcis, og det kan godt være en udfordring. Så af og til går det galt. Men så må man jo bare lære af sine fejl og blive bedre.

Drømmer om egen forretning
Adam Nicolajsen vil gerne til udlandet engang, når han er færdiguddannet.

- Jeg tror, at man kan lære meget af at se, hvordan det foregår andre steder. Når jeg har fået den nødvendige erfaring, drømmer jeg om at få min egen forretning, siger Adam, der ikke er nervøs for konkurrencen fra digitale ure.

- Mange vil gerne have kvalitet. Og et godt ur er blevet et slags smykke for den person, der bærer uret. Jeg opfatter digitale ure og de traditionelle ure som 2 forskellige ting, og der er plads til begge dele, siger Adam, der i øjeblikket er i skolepraktik. Han er dog optimistisk med hensyn til at komme i praktik hos en urmager, når han er lidt længere i sin uddannelse.

Urmager til Skills

Adam Nikolajsen var ikke med i konkurrencen i år, for han er kun 1½ år henne i uddannelsen, men måske til næste år. 
Foto: Serviceforbundet

 

DM i Skills

DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste.

Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste og dermed måske ende som Danmarks bedste faglærte.

DM i Skills 2020 blev holdt i Bellacentret i København fra 16.-18. januar.

Vigtige nyheder

COVID-19: Sådan bliver du vaccineret som optiker og optometriststuderende, og du skal selv sikre at du ”kommer på listen”

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut har netop udmeldt, at de nu er klar til at påbegynde vaccination af sundhedspersoner i målgruppe 4,...

Læs mere her