Information om OK20
Forhandlingerne om de nye overenskomster er så småt ved at gå i gang. Og der har været et første møde med optikernes arbejdsgivere.
Foto: Shutterstock
21. januar 2020

OK 2020 - nu skal din nye overenskomst forhandles

Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne er så småt startet på at forhandle overenskomster for de privatansatte optikere, chefoptikere og urmagere.
Vi har haft det første møde med optikernes arbejdsgivere.

Onsdag den 15. januar 2020 mødtes Serviceforbundet – Urmagerne og Optikernes forhandlingsudvalg med Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Synoptik.

Det første møde blev brugt på at udveksle krav og gennemgå dem for hinanden, så parterne også kender baggrunden for hinandens krav.

Der er nedsat et arbejdsudvalg, som arbejder med at tilpasse den ferieaftale, der i overenskomsten er for de professionsbachelorstuderende, til den nye ferielov.

Næste møde i det store forhandlingsudvalg er aftalt til midt i februar, men de videre forhandlinger afventer også, at forhandlingerne på det toneangivende industriområde falder på plads.

Der er aftalt møde med Urmagernes arbejdsgiverforening sidst i februar til forhandling af urmageroverenskomsten.

De to chefoptikeroverenskomster indgået med henholdsvis F.A. Thiele A/S og Profil Optik Butikker A/S udløber først 1. april 2020, og her forventes forhandlingerne at startet i marts måned.

 

Vigtige nyheder

Holder fagforeningen ferie?

Sommerferien står for døren, og alle skal have ferie.Det skal vi også i Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne, men derfor kan du fortsat få fat...

Læs mere her