Urmager - Håndværkerdage i pinsen. Mathias Silberbauer, Michael Hunfjord og Anders Sjølund Pedersen. Foto: Anders Sjølund Pedersen
Mathias Silberbauer, Michael Hunfjord og Anders Sjølund Pedersen
Foto: Anders Sjølund Pedersen
18. juli 2019

Håndværkerdage i Den Gamle By

Den Gamle By i Aarhus dannede i pinsen rammen om de årligt tilbagevendende håndværkerdage, hvor Urmuseets værksted bliver bragt til live.

Den 8., 9. og 10. juni var der bemanding på værkstedet, hvor hele familien Danmark kunne se, hvordan en urmager i slutningen af 1800-tallet udførte sit arbejde.

Anders Sjølund Pedersen, underviser på Den Danske Urmagerskole, og urmagereleverne Mathias Silberbauer og Michael Hunfjord bemandede værkstedet.

Stort besøgstal
Formand for Komiteen for Urmuseet Poul Kellberg står for arrangeringen af håndværkerdagene. Museet bemandes også i de fleste weekender i julemåneden, hvor det lille museum flittigt besøges af gæsterne i Den Gamle By. 

Fantastisk ursamling
Udover det arbejdende værksted er Den Gamle Bys Kunstkammer også hjemsted for Danmarks nationale ursamling, som rummer 400 ure fra slutningen af 1300-tallet til op igennem 1900-tallet.

Solure, kaminure, lygteure og alle tænkelige tidsmålere er udstillet side om side med Den Gamle Bys imponerende samling af fajance, porcelæn og sølvtøj.

Urmuseets arbejdende værksted bemandes næste gang d. 23.-24. november samt de efterfølgende weekender indtil juleaften og er absolut et besøg værd. 


Vigtige nyheder

Nye stemmer i telefonen ☎️

Næste gang du ringer til Urmagerne og Optikerne, får du måske Michael eller Karin i røret. Det gør du, fordi vi har indgået samarbejde med...

Læs mere her