Urmager Skills
Kian Mazda Ghaziani og Lars Løkke Rasmussen
Foto: Skillsdenmark/Per Daugaard
16. april 2019

Kian er Danmarks bedste urmager-elev

Efter en hektisk 3-dages dyst mod 3 andre urmagerelever, var det Kian Mazda Ghaziani der løb med førstepladsen.

Kians valg af uddannelse, og hvordan han opnåede førstepladsen, fortalte han efterfølgende om til Eva Eriksen, Pressemedarbejder på ZBC.

Kian er Danmarks bedste urmager-elev

Efter tre dages hård konkurrence kan urmager-eleven Kian Mazda Ghaziani fra Ringsted nu kalde sig vinder af DM i Skills.

Det var en tydeligt glad Kian Mazda Ghaziani, der i lørdags vandt førstepladsen ved DM i Skills og dermed titlen som Danmarks bedste urmager-elev.

-          Jeg er meget glad. Jeg har ikke prøvet at have alles opmærksomhed på den måde før, fortæller Kian Mazda Ghaziani.

I tre dage har han dystet mod tre andre urmagerelever. De har både skulle fremstille time- og minutvisere og regulere et ur. Og her var det altså Kian, der klarede sig bedst, selvom der var nerver på undervejs.

-          Det har været meget hektisk, og her til sidst havde jeg virkelig travlt, så jeg kunne godt mærke, at mine hænder rystede lidt. Men så tog jeg en dyb indånding, bed det i mig og fik ro på mine hænder, siger Kian Mazda Ghaziani.

Drømmer om at arbejde i udlandet

Kian Mazda Ghaziani begyndte på Den danske urmagerskole, ZBC, i Ringsted i 2015. Han har altid godt kunne lide at skille og samle ting ad og få ting til at virke igen, og i gymnasiet fik han øjnene op for på urmageruddannelsen.

-          Efter første besøg på skolen, hvor jeg fik en rundvisning, var det et nemt valg. Det matchede fuldstændig det, jeg gerne ville - ikke så mange bøger og meget praktisk, siger Kian Mazda Ghaziani.

Til august er han udlært urmager, og Kian Mazda Ghaziani har allerede fået tilbudt arbejde i Holland, hvor han tidligere har været i praktik. Men hvad der skal ske efter han har fået sit svendebrev, har han endnu ikke besluttet sig for:

-          Jeg vil gerne til udlandet og arbejde med specielle ure, og lige nu står alle døre åbne, så må tiden vise, hvad der kommer til at ske.

For yderligere informationer, kontakt:

Eva Eriksen, pressemedarbejder på ZBC. Tlf.: 4133 4734, e-mail: ever@zbc.dk

Vigtige nyheder

Chefoptikerne er ikke glemt

Overenskomstforhandlingerne for chefoptikere ansat i F.A. Thiele A/S og Profil Optik Butikker A/S genoptages 8 juni.

Læs mere her