Tre typer nåle.
16. januar 2018

Vis hvem du er med en nål: Optiker, kontaktlinseoptiker eller optometrist

Som medlem får du gratis en optikernål, når du har fået din autorisation.

Målet med optikernålen er, at kunderne klart kan se, at de bliver betjent af autoriseret sundhedspersonale.

Alle autoriserede optikere/kontaktlinseoptikere/optometrister kan få tilsendt optiker-kontaktlinse- eller optometristnålen ved at indsende deres autorisationsID fra Styrelsen for Patientsikkerhed til os.

Medlemmer af Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne får kvit og frit tilsendt den aktuelle optikernål. Ikke-medlemmer må betale 320 kroner for en nål. Alle nåle er nummererede.

3 typer nåle

  • Alle som har gennemført bachelorstudiet til Optometrist kan få nålen med teksten ”Optometrist”.
  • Alle optikere, som har gennemført kontaktlinsekurserne, kan vælge mellem ”Autoriseret kontaktlinseoptiker” eller ”Optometrist”. Kontaktlinseoptikere, der allerede har en kontaktlinsenål, kan gratis få ombyttet denne til en optometristnål, hvis de ønsker dette. Sundhedsstyrelsen har givet tilladelse til, at kontaktlinseoptikere også må kalde sig optometrister.
  • Alle der har gennemført erhvervsuddannelsen til optiker kan få nålen ”Autoriseret optiker”.

Det er en forudsætning for at modtage en af nålene, at du har modtaget dit autorisationsID fra Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Sådan får du nålen

Er du interesseret i at få en nål, så videresend den e-mail, du modtog fra Sundhedsstyrelsen til: uol@forbundet.dk. Hvis du ikke længere har mailen, så kan du kontakte os – gerne på ovennævnte e-mail, så finder vi en løsning. 

Kom videre:

Du kan selv finde dit autorisationsID på Styrelsen for patientsikkerheds hjemmeside i Autorisationsregistret.

Vigtige nyheder

Sådan får du fat i os mellem jul og nytår

Selvom Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne holder julelukket på kontoret, kan du stadig få fat i os, hvis du får et akut problem

Læs mere her